Hotel Calella de Palafrugell

/ |

     

Havaneres, una tradició a Calella de Palafrugell

El primer dissabte de juliol se celebra una de les tradicions de Calella de Palafrugell més conegudes: la cantada de Havaneras. A continuació, et comentem els detalls d’aquesta emotiva nit que aconsegueix posar l’emoció a flor de pell dels quals la presencien.

Una nit inoblidable de havaneras
Les havaneras són un canti d’anada i volta que confirma la relació d’Espanya amb la famosa illa de Cuba al llarg dels segles. Que diferents agrupacions de Calella de Palafrugell es reuneixin per a assajar primer (i cantar després) cançons amb més de 100 anys d’història és un clar exemple de la importància que aquestes melodies tenen per als habitants d’aquest petit municipi de la Costa Brava.

Així, la platja de Port Bo és l’escenari natural perfecte perquè agrupacions com el GrupBergantí, Cavall Bernat o Els Pescadors de L’Escala es reuneixin entorn del públic en diverses tarimes, des d’on entonen uns temes musicals plens de missatge i malenconia.

I al final el plat fort. Tots els presents canten “La bella Lola” a l’uníson per a posar fi a una vetllada musical única en el món. De fons, la bellíssima localitat del Baix Empordá, que continua sent una joia enfilada en el mar que enlluerna al visitant amb les seves cases blanques de calç, amb la seva gastronomia i amb la innegable bonhomía de les seves gents.

Les havaneras són l’excusa perfecta perquè t’acostis i descobreixis tots els secrets d’aquesta localitat catalana. Que esperes per a enamorar-te de Calella de Palafrugell? T’esperen la millor música, una temperatura realment agradable i la possibilitat de gaudir del Mediterrani en la seva plenitud. Fes que la teva visita a la Costa Brava sigui una experiència sensorial que et marqui per sempre! Reserva ja el teu allotjament i no perdis l’oportunitat de donar-li la benvinguda a l’estiu de la millor manera possible.

imatge cales